zaterdag 18 juli 2020

Bloghop Creatieve Harten - Favo Fun FoldWelkom weer bij de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten. Elke maand laten we onze favorieten zien, deze maand onze favoriete Fun Fold kaart.
Oeps.. dacht ik toen ik dit thema zeg... ik ben niet zo'n fan van Fun Folds... ik hou van de gewone recht toe-recht aan kaart, voor mij geen ingewikkelde modellen.  Maar... eerlijk is eerlijk... Fun Fold kaarten hoeven ook niet perse ingewikkeld te zijn. Net iets anders dan normaal is ook prima en vooral leuk!

Ik vond een leuke vorm op pinterest en besloot deze te maken en ik moest van mezelf aan de slag met de set Timeless Tropical. Deze set stond al zolang ongebruikt in de kast... dat werd wel eens tijd.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Op het oog een gewone platte kaart.... maar met een kleine twist.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Aan de voorkant van de kaart zie je een smalle flap met daarop een prachtige hibiscus bloem. Deze flap vouw je weg en daarna kun je de kaart verder openen. Niets moeilijks eigenlijk maar wel een leuk effect!

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Voor deze Fun Fold neem je een stuk cardstock van 25 x 10,5 cm. Deze ril je op 10,5 cm. Voor de "flap"neem je een stuk cardstock van 12,5 x 3 cm en deze ril je op 2 cm. Deze 2 cm bevestig je aan de rechterkant van de kaart, zo dat je de flap open kunt vouwen. De vouw zit aan de rand van de kaart.  Plak een stuk design papier of cardstock van 14 x 10 cm over de binnenkant van de kaart zodat je de aanzet van de flap wegwerkt. Om aan de binnenkant ook nog een wens te kunnen schrijven heb ik nog een stuk wit cardstock van 9,5 x 9,5 cm geplakt.

Voor de aankleding ging ik, zoals gezegd aan de slag met de set Timeless Tropical. Ik sponste het voorpaneel van de kaart met Pool Party en stempelde de palmbomen in Pretty Peacock. Eén keer direct op de kaart en één keer uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.  
De hibiscus heb ik ingekleurd met Stampin' Blends in de kleuren Real Red en Mango Melody. Deze bloem heb ik uitgeknipt en op de flap geplakt.

Hieronder nog een paar detail foto's. Ik heb zo'n lief randje gestanst met de Ornate Border Dies, dat geeft je kaart net weer een leuk detail. De kleine bloemetjes heb ik uitgestanst uit wit papier en uit Real Red, Flirty Flamingo en Mango Melody cardstock. Door de witte bloemetjes op zo'n gekleurd bloemetje te plakken creëer je extra diepte en een subtiel kleurtje. Ook  het woordje Aloha heb ik opgeplakt, nu op alle deze kleurtjes cardstock, het is nauwelijks op te foto te zien maar geeft echt een superleuk effect.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

,www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.netwww.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net


Ik hoop dat je mijn Fun Fold kaart leuk vind en hem misschien ook wel gaat maken. Laat het me vooral weten, dat zou ik leuk vinden. 

Hop nu door naar mijn collega's, klik op de naam onder die van mij - Monique de Kok en ontdek wat hun favoriete Fun Fold is. Veel plezier!

xx

Hieronder zie je de producten die ik heb gebruikt, als je iets zou willen bestellen kun je eenvoudig naar mijn webwinkel door op de foto van een product te klikken. Uiteraard mag je me ook altijd een mail sturen als je iets wilt bestellen.

Vergeet trouwens niet, het zijn nog steeds de Bonus dagen! Voor elke € 60,- die je besteed krijg je een kortingscode van € 6,- die je in augustus kunt inwisselen. Leuk toch!

Product List

8 opmerkingen: