zaterdag 18 april 2020

Bloghop Creatieve Harten - Favoriete Embossing Folder


Welkom weer bij de bloghop van het Creatieve Harten Team. Deze keer is ons thema: je favoriete embossingfolder. Een leuke bloghop zal dit worden, ik ben benieuwd wat ieders favoriete embossingfolder is. Al hoppend komen we hier achter!

Wat de mijne is?
Eerlijk heb ik niet een absolute favoriet, ik vind er een heleboel leuk maar ik gebruik ze eigenlijk veel te weinig. Daar moet maar eens verandering in komen, vandaag is in ieder geval een stap in de goede richting.

Vorig jaar kwam de Country Floral Embossing Folder nieuw in het assortiment en op die embossingfolder was ik gelijk verliefd. De praktijk is echter dat ik hem veel te weinig heb gebruikt. Nou dat heb ik even ingehaald....


www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Deze kaart in Pool Party laat de embossingfolder goed tot zijn recht komen, je hebt ook niet veel nodig voor een mooie kaart. Ik voegde een tekst toe, een klein stukje lint en wat glim steentjes en je hebt een prachtige kaart.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Je kunt veel meer met embossingfolders. Door één kant van de embossingfolder met inkt in te smeren, daarna je stuk papier erin te doen en door je stans machine te halen krijg je naast het reliëf ook kleur op je kaart. 
Hier zijn de verhoogde delen nog gewoon wit en heeft de rest van de kaart kleur gekregen, in dit geval gebruikte ik de lichtroze tint Petal Pink.  Ik vind het wel wat weg hebben van Engels porselein, lief en delicaat. Ook hier heeft je kaart niet veel meer nodig dan een tekstje en bijvoorbeeld wat parel steentjes.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net


Je ziet hier beter hoe de achtergrond kleur heeft gekregen, niet alles is perfect gedekt maar dat vind ik juist wel een leuk effect geven.

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Bij deze kaart heb ik de achtergrond - het laagste deel op het papier -  ingekleurd met de Stampin Blends, in dit geval met Pool Party Light. Je krijgt bijna hetzelfde effect als bij de roze kaart, het verschil is dat je op deze manier zelf meer invloed op kunt uitoefenen. Je hebt meer in de hand waar en hoeveel kleur er op de kaart komt. 

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net


Om nog iets meer effect te krijgen heb ik het stuk papier eerst met de Subtle Embossing Folder bewerkt en daarna met de Country Floral Embossing Folder. De kaart krijgt nog iets meer dimensie en zeker bij deze hele lichte kleuren vond ik het wel een mooie extra effect geven. Het is lastig op de foto te krijgen maar als je inzoomt zie heel subtiel het verschil met glad papier.


www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Deze kaart vind ik erg chique. Perfect voor een huwelijkskaart.

Het idee van de combinatie van vanille en wit zag ik bij collega demonstrator Martin Stone uit Engeland. Hij heeft een 30-dagen challenge bedacht en 1 van die challenges was gebruik wit en vanille op een kaart.  Deze combinatie had ik zelf nooit bedacht, sterker nog, ik vond eigenlijk dat ze helemaal niet bij elkaar passen. Het verbaasde mij echt wat een prachtige creaties er werden gemaakt, daar moest ik toch ook iets mee. 

www.bloem-monique.blogspot.nl | moko@kabelfoon.net

Het is lastig te zien maar de hoge delen op deze kaart gaf ik wat glimmer met de Wink of Stella pen, op deze manier wordt de kaart nog iets chiquer. Dat past wel bij een kaart voor een huwelijk toch?


Zo heb ik heerlijk gespeeld met deze embossingfolders en eigenlijk heb ik nog wel wat ideetjes in mijn hoofd. Daar ga ik de komende tijd nog even mee verder spelen.  De hoogste tijd om mijn embossingfolders veel meer te gaan gebruiken.


Hop nu verder naar mijn collega's en zie wat hun favoriete embossingfolder is. Hieronder staat de lijst met deelnemers, als je klikt op de naam onder die van mij (Monique de Kok) kom je bij de volgende. Ik bedank je voor je bezoek aan mijn blog en wens je nog veel plezier en inspiratie toe!Product List

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaarten Monique, die trouwkaart is zo mooi! Ik zou nooit vanille met wit hebben gecombineerd, maar dat moet ik ook maar eens gaan proberen. Beinkten van een folder geeft ook al zo'n mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi zo, en zoveel verschillende optie's met 1 embossingfolder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk al die verschillende techniekjes! De trouwkaart is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei! Mooi, zeg!
  Vooral de combi wit met vanille is verrassend...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kaarten, Monique. Ik moet die embossing folder er ook maar weer eens bij pakken. Dank je wel voor de inspiratie.
  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen