zaterdag 17 juli 2021

Fun Fold Card - Bloghop Creatieve HartenWelkom weer bij de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten. Deze maand is het thema Fun Fold of One Sheet Wonder project.  We laten je dus projecten zien met een leuke en/of bijzondere vorm of manier van vouwen of projecten gemaakt met maar 1 vel design papier. Ik ben reuze benieuwd naar al deze inspiratie, jij ook?


Fun Fold, wat is dat eigenlijk?


Ik koos voor een Fun Fold kaart. Een Fun Fold kaart is niets meer dan een kaart die een andere vorm of manier van vouwen heeft dan een standaard kaart.  Het kan heel ingewikkeld maar uiteraard ook redelijk simpel, zolang de kaart maar anders open vouwt dan een standaard kaart. 
Ik vond op Pinterest een leuke kaart van Cheryll Miller 
Deze kaart maakte ik na met een geheel andere stempelset, zodat de kaart ook gelijk een hele andere uitstraling heeft.


zelfgemaakte kaart, producten Stampin' Up!, Hand Penned design papier, Dressed to Impress stempelset, Funfold kaart


Hoe maak je deze kaart?


Deze kaart ziet er best spectaculair uit - tenminste.. ik vind hem er best spectaculair uitzien - maar is eigenlijk heel eenvoudig te maken.

Simpelweg gezegd snij je een strook van je basis kaart af en je gebruikt dat stuk als een extra flapje.

zelfgemaakte kaart, producten Stampin' Up!, Hand Penned design papier, Dressed to Impress stempelset, Funfold kaart

Je neemt een standaard basiskaart, 21 x 29,7 cm, doormidden gevouwen op 10,5 cm.

Je snijdt een strook van 5 cm van de voorkant van de basiskaart.  Deze strook vouw je dubbel en plak je op ca. 2,5 cm van de onderkant met de vouw ca. 1,5 cm van de buitenrand van de kaart, zodanig dat het de linkerkant van de kaart als het ware dicht houdt.

zelfgemaakte kaart, producten Stampin' Up!, Hand Penned design papier, Dressed to Impress stempelset, Funfold kaart


Om de kaart aan te kleden gebruikte ik het designpapier Hand-Penned en de stempelset Dressed to Impress. Op de voorkant van de flap maakte ik een collage van stempelafdrukjes en door de extra flap heb je ook wat extra ruimte voor teksten. Zo krijg je een leuke, afwisselende kaart die net een beetje anders is.

zelfgemaakte kaart, producten Stampin' Up!, Hand Penned design papier, Dressed to Impress stempelset, Funfold kaart


Op de achterkant van de kaart is er gelegenheid om je persoonlijke wens te schrijven, uiteraard versierde ik deze in dezelfde stijl.

zelfgemaakte kaart, producten Stampin' Up!, Hand Penned design papier, Dressed to Impress stempelset, Funfold kaart


Al met al een eenvoudig te maken maar toch erg leuke Fun Fold kaart. Ik ben reuze benieuwd wat je er van vindt.


Nog meer inspiratie?


Ik hoop dat je mijn Fun Fold kaart leuk vindt en misschien zelfs ook wel gaat maken. Ik zou het superleuk vinden om jouw creatie te zien.

Helemaal onderaan deze post zie je de materialen die ik heb gebruikt, maar eerst is het tijd voor nog meer inspiratie. 
Hop gezellig door naar mijn collega's, klik op de naam onder die van mij (ik ben Monique) en geniet van alle ongetwijfeld mooie creaties.
 

Product List

4 opmerkingen: