zaterdag 1 juni 2019

Bloghop Creatieve Harten - watercolor


Welkom weer bij de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten. Het thema van deze maand is watercolor. Een hele leuke techniek waarmee je prachtige kaarten kunt maken. Je kunt de watercolor techniek gebruiken om afbeeldingen in te kleuren en je kunt ook hele leuke achtergronden maken met deze techniek.  Ik heb voor deze bloghop een aantal achtergronden gemaakt. Lekker een beetje kliederen met water en inkt, heerlijk toch!

Eigenlijk heel simpel, je maakt wat achtergronden in diverse kleuren.  Omdat je met veel water werkt is het verstandig om watercolor papier of het Shimmery white papier te gebruiken, dit papier kan beter tegen water, gewoon papier zal sneller gaan rullen door het water. De kleur breng je aan met een natte penseel. Je kunt eerst je papier natmaken en daarna de kleuren aanbrengen, je kunt ook met een flink natte penseel de kleur aanbrengen op het droge papier. Kijk gewoon wat jij het mooiste vind. Ik heb beide manieren gebruikt, het effect is net iets anders. Eén ding is zeker, je kunt het eigenlijk niet fout doen. 

met een natte penseel de inkt aanbrengen op een droog vel papier:


Hier heb ik eerst het papier goed natgemaakt en toen wat druppels inkt in het water laten "vallen" en daarna enigszins verdeeld met een natte penseel:


Drie kleuren die in elkaar overlopen:


Gewoon lekker een beetje kliederen. Als de achtergronden goed droog zijn kun je de kaarten verder afmaken. Ik had nog wat uitgeknipte bloemen liggen van een paar vellen designpapier en wat stempelafdrukjes.  Een leuke tekst erbij en je hebt weer een paar leuke kaarten. Ik ben er weer blij mee!

Hop jij nog even door naar mijn collega's?  Dat zouden we erg leuk vinden! Klik op de naam onder de mijne, Monique. Veel plezier!


Product List

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat jij met het mozaikpapier wat laat zien, erg leuk met deze achtergrond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave kaartjes, helemaal mijn kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je geklieder prachtig. Ze zijn alle 4 mooi gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kaartjes weer!!!
  En altijd leuk en makkelijk die achtergrondjes... alles past erop, en snel klaar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaartjes Monique!
  Bedankt voor je leuke verjaardagskaart die ik heb ontvangen!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou jij mag vaker kliederen hoor!
  Je kaartjes zijn erg leuk.
  Die met de veertjes vind ik het allerleukst.

  BeantwoordenVerwijderen