zondag 16 augustus 2009

challenge # 13 bij SBN

Het is mijn beurt om een challenge te verzinnen op het forum bij SBN, heb je zin om mee te doen ben je uiteraard van harte welkom. Je kunt je layout plaatsen in het album bij SBN. Onder alle deelnemers verloten we een leuke RAK! Succes!!
De 13e challenge staat in het teken van de fotocollage!
Volgens Van Dale :  col•la•ge de; v -s samengeplakt geheel
Ik daag jullie uit om een LO te maken met daarin verwerkt een fotocollage. Voor mij zijn deze collages de ideale manier om veel foto’s te kunnen verwerken. Zo’n collage kun je uiteraard met de hand maken maar ook heel goed met behulp van een fotobewerkingsprogramma. Picasa bijv. is een gratis te downloaden fotoprogramma waarmee je heel eenvoudig foto’s kunt bewerken maar waarmee je ook heel gemakkelijk een fotocollage kunt maken. Je selecteert de foto’s die je wilt gebruiken en drukt op de button “Collage” en je collage wordt gemaakt, je kunt kiezen uit diverse stijlen en vormen, echt een kind kan de was doen.
Dus… maak een fotocollage (van minimaal 3 foto’s) – met de hand of via een fotobewerkingsprogramma en verwerk deze collage daarna op een Layout. Kleuren, thema en afmetingen staan verder vrij.
Mijn uitwerking, met een in Picasa gemaakte fotocollage - uitgeprint als een 13x18cm foto:

PP + clear cut shapes Little yellow bicycle Traveler; letters: Doodlebug; stempel: Hampton Art; rubons: American Crafts; borduurgaren.
Posted by Picasa

1 opmerking: